Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2007

ΕΠΑΣ - ΓΕΝΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Στις Επαγγελματικές Σχολές ( ΕΠΑΣ ) δεν προβλέπεται διδασκαλία γενικών μαθημάτων ( Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Ελληνικά, Ιστορία, Θρησκευτικά κ.λπ. ). Συμφωνείτε με αυτή την επιλογή του υπουργείου και γιατί ? Είναι όλα αυτά τα μαθήματα ανώφελα για τους μαθητές των ΕΠΑΣ ? Μήπως κάποια από αυτά τα μαθήματα όπως η Πληροφορική θα πρέπει να διδάσκονται ? Πέστε την γνώμη σας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάποια γενικά μαθήματα αν διδάσκονταν σωστά θα ήταν χρήσιμα.

copperINart I είπε...

Το κακό είναι πως έχουμε φτάσει στο σημείο τα παιδιά της Β! και Γ! Λυκείου να μη ξέρουν να κάνουν απλή μέθοδο των τριών, να λύνουν μια πρωτοβάθμια εξίσωση, να μπορούν συντάξουν σωστά ένα κείμενο, να κάνουν φοβερά ορθογραφικά λάθη, κτλ, κτλ… Δε μπορείς να διαβάσεις με τίποτα το γραπτό πολλές φορές.

Με αυτό θέλω να πω πως ναι θα έπρεπε να είχαν δοθεί κάποιες ώρες -για την Πληροφορική ως μάθημα ειδικότητας συμφωνώ απόλυτα- στα γενικά μαθήματα. Αλλά όχι με τη μορφή, πχ των Μαθηματικών, που γινόταν ως τώρα δηλαδή με παραγώγους κτλ, αλλά πιο απλά Μαθηματικά και Νέα Ελληνικά, ώστε να μπορούσαν οι μαθητές να αφομοιώσουν ή στο κάτω κάτω να ξαναθυμηθούν βασικά πράγματα. Με ξεχνάμε πως στα σχολεία πλέον ένα σημαντικό κομμάτι των μαθητών είναι αλλοδαποί.

APATSI G13 είπε...

To θέμα είναι πως δε θέλουν να αποφοιτήσουν τεχνικοί από τις ΕΠΑΣ αλλά ανιδείκευτοι εργάτες.Ειδικότητες όπως ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ-ΟΧΗΜΑΤΩΝ-ΨΥΚΤΙΚΩΝ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ κ.α. λείπουν.ΓΙΑΤΙ?Τα παιδιά των ΕΠΑΣ δε χρειαζονται Μαθηματικά,Αγγλική Ορολογία,Πληροφορική,Ελληνική Γλώσσα?ΓΙΑΤΙ?Διέλυσαν την ΤΕΕ και όχι μόνο!!!Πρόταση. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ των ΤΕΕ Συνάδελφοι!Τρέλλαναν τα παιδιά των ΕΠΑΛ με δύσκολα μαθήματα!Αυτά τα παιδιά θέλουν να γίνουν τεχνικοί για την αγορά εργασίας.Να βρούν ένα μεροκάματο.ΕΛΕΟΣ!!!